Met onze blog In2Food inspireren we je graag met recepten, wetenswaardigheden, creatieve ideeën en acties rond onze producten. Wil je zelf iets kwijt over onze recepten, producten of info? We horen graag van je. Mail even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Groentesoep met gnocchi

Deze maaltijdsoep is heerlijk op een warme dag, als je geen zin hebt in zware kost. Toch vult hij voldoende, door het toevoegen van bonen en gnocchi, Italiaanse aardappelkussentjes. Gnocchi vind je in de supermarkt bij de gedroogde pasta’s. Ik gebruikte gnocchi van het merk Bertagni. Je kookt ze gaar in slechts een paar minuten. Voeg de gnocchi dus altijd pas op het laatste moment toe aan de soep. Nog een voordeel: de soep is lekker snel klaar. Wat mij betreft een recept dat op herhaling gaat!

Lees meer...

Kruidenthee met Icelandic Water

Enkele maanden geleden ontdekte ik dat thee heel anders smaakt wanneer je het met mineraalwater drinkt dan met water uit de kraan. De smaken van de kruiden komen beter tot hun recht. Daarom hierbij een recept van kruidenthee met ingrediënten die de meeste enthousiaste thuiskoks wel in hun kast hebben staan. Afgetopt met gekookt Icelandic Water.

Lees meer...

Artikel van Wouter Klootwijk: Krachtpatspasta.

Een vol colbertjasje. Vast wel eens gezien op tv. Een paar volle jasjes rondom een belangrijk iemand. Vooral van achteren bekeken valt het op. Mannen met smalle heupen. Vanuit hun middel loopt hun rug breed uit tot aan schouders van meer dan een meter breed. En erg vol, zo een net jasje, ook de mouwen.
Het zijn waanzinnig sterke mannen. Ik ben wel eens tegen zo iemand opgelopen. Nee, hij tegen mij. Voor mijn werk ging ik naar een belangwekkende gebeurtenis. Toen ik op punt stond een gebouw binnen te gaan, knalde een muur tegen mij op. Niet ik tegen de muur, maar de muur tegen mij. Terug bij zinnen zag ik dat het een vol jasje was. Wat is zo’n man ongelofelijk hard. Hij zei niks, keek alleen dreigend en ik kroop in mijn schulp. Tellen later werd het me duidelijk, ik was te dicht in de buurt gekomen van meester Pieter van Vollenhoven. die op bij dezelfde gebeurtenis moest zijn voor zijn werk. Hij was beveiligd.

Lees meer...

Lunchsalade met gegrilde groente en parelspelt

Onlangs kreeg ik iets in handen dat ik nog niet kende: parelspelt. Dit zijn graankorrels van spelt. Spelt is een goed alternatief voor wie niet altijd maar tarwe wil eten. De tarwe in ons eten is vaak gemodificeerd en daardoor lang niet altijd echt voedzaam. Een oergraan als spelt is dat wel, zeker als je voor de volledige graankorrel kiest.

Lees meer...

Dadelkoekjes zonder suiker

Het maken van goede voornemens aan het begin van een nieuw jaar lijkt misschien afgezaagd. Toch slaat het wel ergens op, vind ik. Bij een nieuw begin blik ik als vanzelf terug en kijk ik vooruit. Als liefhebber van eten komt dan ook de vraag om de hoek of ik nog iets aan mijn eetgewoontes kan veranderen.

Lees meer...