Groentesoep met gnocchi

Deze maaltijdsoep is heerlijk op een warme dag, als je geen zin hebt in zware kost. Toch vult hij voldoende, door het toevoegen van bonen en gnocchi, Italiaanse aardappelkussentjes. Gnocchi vind je in de supermarkt bij de gedroogde pasta’s. Ik gebruikte gnocchi van het merk Bertagni. Je kookt ze gaar in slechts een paar minuten. Voeg de gnocchi dus altijd pas op het laatste moment toe aan de soep. Nog een voordeel: de soep is lekker snel klaar. Wat mij betreft een recept dat op herhaling gaat!


Benodigdheden:


o 1 rode ui
o 2 knoflookteentjes
o 250 cherrytomaatjes
o 1 kleine courgette
o 150 gram sperziebonen
o 2 eetlepels olijfolie
o 1,5 liter groentebouillon
o 1 blikje boterbonen (grote witte bonen)
o 150 gram tuinbonen (diepvries)
o 500 gram aardappelgnocchi
o zout en peper
o 50 gram geraspte kaas

Bereiding:


Pel en snipper de ui en de knoflook. Halveer de tomaatjes en snijd de courgette in blokjes. Snijd de sperziebonen in stukjes.


Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook er een paar minuten in. Voeg de bouillon toe en breng dit aan de kook. Doe de sperziebonen en de tuinbonen in de pan en kook dit 3 minuten. Voeg de courgette en de boterbonen toe en laat de soep nog een paar minuten koken. Tenslotte voeg je de tomaat en de gnocchi toe. Kook de soep dan nog 2 minuten en breng op smaak met zout en peper.


Schep er aan tafel wat geraspte kaas over. Eet smakelijk!

Dit recept is ook te vinden op www.kijkeenswatikmaak.nl