Met onze blog In2Food inspireren we je graag met recepten, wetenswaardigheden, creatieve ideeën en acties rond onze producten. Wil je zelf iets kwijt over onze recepten, producten of info? We horen graag van je. Mail even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kisir, de Turkse variant van tabouleh

Als student gaf ik een tijdje Nederlandse les aan een Turkse vrouw die erg van koken hield. Vaak spraken we midden op de middag af, normaal gesproken niet een moment waarop ik me eens aan een flinke maaltijd zet. Toch sloot zij de les altijd af met een stevige Turkse hap. Ik weigerde nooit – daarvoor houd ik veel te veel van eten. Op een keer besloot ik mijn lunch over te slaan; ik zou die middag immers nog genoeg te eten krijgen. Juist die dag trakteerde mijn leerling me op slechts één koekje…

Lees meer...

Cake of versier een taart

Snoepen, feestvieren, zonder suiker, zonder meelproducten…..Kan dat? Een basis recept om zelf mee te experimenteren en je fantasie te gebruiken. Maar ook lekker eenvoudig en makkelijk te maken.
Deze cake kan ook in een taartvorm en dan naar eigen fantasie versiert worden.
Maar kleine taartjes zijn ook heel leuk, bijvoorbeeld bij een kopje koffie als dessert.

Lees meer...

Chocolade cake met kokoschips

Hallo lieve lezers,

Deze overheerlijke chocoladecake met kokoschips is vrij van gluten, lactose en geraffineerde suikers!
Ik heb de cake gezoet met banaan en dadels.

De kokoschips die ik gebruikt heb, zijn van het merk Urtekram.
Urtekram is de grootste Scandinavische groothandel voor biologische producten.
Ze verkopen producten over de hele wereld en tegenwoordig ook in Nederland.

Lees meer...

Janneke’s keuken

Lekker bakken met kokosolie

Olijfolie, zonnebloemolie, arachideolie, sesamolie, notenolie, lijnzaadolie en tarwekiemolie. Het is slechts een greep uit de diverse soorten olie die je in de supermarkt tegenkomt. Steeds vaker staat er ook kokosolie in het olieschap. Deze olie, geperst uit het vruchtvlees van de kokosnoot, stolt bij onze kamertemperatuur tot wit vet.

Lees meer...

Tajine 4 personen

Dit heerlijke Marokkaanse gerecht heeft een zoete en ook pittige smaak maar is daarnaast heerlijk zacht en vrij licht verteerbaar. Bijzonder is het gebruik van de kokosolie waarvan je de zachte smaak blijft proeven. Heel feestelijk op te dienen in de tajine met amandelschaafsel en koriander. Je huis gaat heerlijk ruiken.

Lees meer...